Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija traga za osumnjičenima nakon drskog napada na vlasnika automobila i pokušaja krađe

Preuzmite sliku

Snimku napada koju je snimila nadzorna kamera na društvenim mrežama objavila je policijska stanica Rocky Hill Police Department CT.

Šta misliš ko si? Izlazi van iz njega, vikao je razjareni muškarac dok je trčao iz kuće prema crvenom automobilu. Nekoliko sekundi prije u auto je ušao čovjek s ulice u namjeri da ga ukrade, piše New York Post.

Istrgnuo je lopova van iz auta te se krenuo hrvati s njime. U tom trenutku dolazi i drugi čovjek, lopov saučesnik, te se i on kreće tući s vlasnikom automobila.

Nepoštenu borbu upotpunila su još dva lopova, ali nakon nekog vremena žena iz kuće se zaderala da će zvati policiju pa su muškarci pobjegli.

Snimku napada snimila je nadzorna kamera na kući vlasnika automobila, a na društvenim mrežama objavila je policijska stanica Rocky Hill Police Department CT.

– Srećom, muškarac nije ozbiljnije povrijeđen. Sve češće viđamo situacije u kojima su ljudi napadnuti pa pokušavaju uzvratiti napad. Napadač često ima i oružje – rekao je narednik Jeffrey i pozvao građane da svoje automobile zaključavaju jer su pokušaji krađe postali sve učestaliji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje