Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Osmogodišnju djevojčicu izbacili iz škole jer je drugarici rekla da je zaljubljena u nju

Preuzmite sliku

Koliko su neke škole stroge i koliko se mjeri svaka rečenica đaka, pokazuje i slučaj osmogodišnje djevojčice Chloe Shelton koja je dobila ukor, pa zatim i ispis iz ove obrazovne ustanove samo zato što je drugarici na igralištu rekla da je zaljubljena u nju.

Chloi više neće moći da pohađa hrišćansku školu u blizini Tulsa u Oklahomi, nakon sastanka sa direktorkom, koji je naredio da joj hitno majka Delanie dođe na razgovor.

Prisjećajući se šta se dogodilo kad je stigla u školu, Delanie je rekla:

“Ćerka mi je rekla da je na sastanku sa zamjenicom direktora pričala o tome kako Biblija kaže da ona može da se uda samo za muškarca i da sa njim ima djecu. Plakala je Chloi kao kiša i pitala me je da li to znači da nju Bog više ne voli. Na pitanje zamjenice šta ja mislim o tome da djevojčica voli djevojčicu odgovorila sam da ukoliko su iskrene u tome nemam nikakav problem, na šta me je ona gledala šokirano i zaprepašćeno”, rekla je Delanie.

Nakon ovog razgovora škola je pozvala porodicu Shelton da im saopšte da sa njima prekidaju svaki kontakt, što je odmah značilo i da Chloin mlađi brat više ne smije da pohađa ovu školu.

 • “Tražila sam detalje i prave razloge, na šta su mi rekli da se moja uvjerenja ne poklapaju sa njihovim. Zamolila sam ih da održimo jedan sastanak svi zajedno na šta su mi oni rekli da više nemaju o čemu da pričaju sa nama. Iako sam objašnjavala da moja uvjerenja nemaju nikakve veze obrazovanjem moje djece, direktor se podrugljivo smijao i govorio: “O, da imaju i te kako”. Slomilo mi se srce zbog djece, osjećala sam se izdanom, ljutom i povrijeđenom”, navela je majka djevojčice.

  Nakon ovog skandala, tamošnji novinari dobili su uvid u pravilnik škole u kojem pišu da nisu dozvoljeni istopolni odnosi, kao i da se “svaki oblik seksualnog nemorala” protivi njihovim uvjerenjima, uključujući „ispoljavanje homoseksualnosti / biseksualnosti“. Učenici koji se “ne poklapaju sa standardima i idealima rada i života” u školi gube “privilegiju” pohađanja, navodi se u priručniku.

  Đacima takođe nije dozvoljeno da javno pokazuju naklonost, uključujući držanje za ruke, grljenje ili ljubljenje, navodi se u priručniku. Trudnoća je takođe osnov za ispis iz škole, mada umjesto toga đak može da bude „smješten kod kuće“, tako da ostalim učenicima “ne privlači loš primjer da čine isto”.

  “Zaista nisam detaljno pročitala pravilnik kada sam prije četiri godine upisala ćerku u školu. Ali takođe tada nisam znala da će joj se dopasti drugarica. Verujem da joj je ona samo simpatija. Osmogodišnjakinji bi to moglo samo da znači da zaista uživa u igranju sa drugarciom“, rekla je majka djevojčice. (noizz.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,