Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odlazeći Trump organizuje ceremoniju povodom izlaska iz Bijele kuće

Preuzmite sliku

Odlazeći predsjednik SAD Donald Trump organizovaće sutra ceremoniju povodom izlaska iz Bijele kuće usljed isteka mandata na funkciji predsjednika.

On će sutra posjetiti Vazduhoplovnu bazu “Andrews” u Marylandu, a ceremonija će biti održana samo nekoliko časova pred inauguraciju novog predsjednika SAD Joe Bidena.

Pozivnica na ceremoniju nagovještava da će ona početi rano ujutru po lokalnom vremenu, a mali detalj u pozivnici Bijele kuće navodi na zaključak da možda neće doći toliki broj ljudi kojem se Trump nadao.

U pozivnici se, naime, navodi da svaki gost može sa sobom da dovede još petoro ljudi.

CNN je javio da je među pozvanim gostima bivši direktor za komunikacije u Bijeloj kući Anthony Scaramucci, koji je na Trumpovu preporuku otpušten samo deset dana nakon preuzimanja dužnosti.

Scaramucci je istakao da se sasvim sigurno radi o “masovnim pozivima”, s obzirom na to da je on dobio pozivnicu, piše AFP.

Trumo planira danas da saopšti odluku o pomilovanju više od 100 osuđenika. U Bijeloj kući je u nedjelju, 17. januara, održan sastanak u vezi sa sastavljanjem liste za pomilovanje.

Trump neće prisustvovati inauguraciji novog predsjednika SAD.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje