Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neobičan incident na Aljasci zbunio i biologe: ‘Čim sam sjela na WC nešto me ujelo za stražnjicu!‘

Preuzmite sliku

Nakon incidenta koji se dogodilo tokom odmora na jezeru odmah su svi zajedno pobjegli u jurtu i ostali ondje dok se nije razdanilo

Shannon Stevens vjerovatno je još uvijek u šoku nakon bizarne nezgode koja joj se dogodila tokom vikenda na jezeru Chilkat na Aljasci, javlja BBC.

Dok je koristila vanjski toalet napao ju je medvjed.

– Ljeti je uobičajeno kada idem na toalet da vičem ‘meeedooo’. Sada je ciča zima, nisam mislila da će biti potrebno. Čim sam sjela, nešto me ugrizlo za stražnjicu. Skočila sam i i vrisnula, ispričala je za lokalne medije.

Nakon što je čuo njezin vrisak brat je pojurio da vidi šta se dogodilo, da bi ugledao glavu medvjeda koji je ušao kroz rupu na zidu vanjske prostorije u kojoj je bio toalet. Glava mu je bila negdje na nivou sjedala toaleta.

Shannon Stevens zadobila je ozljede od ugriza medvjeda ili poteza kandžom, objašnjava kako je teško procijeniti. Incident se dogodio dok je bila na odmoru u jurti, okruglom šatoru s bratom Erikom i njegovom djevojkom. Ranije te večeri pekli su kobasice na otvorenom, a medvjeda je vjerovatno privukao miris hrane.

Nakon incidenta odmah su svi zajedno pobjegli u jurtu i odlučili ondje ostati dok se na razdani. Shannon je uspjela sanirati ozljedu uz pomoć kompleta prve pomoći.

Sljedećeg jutra su primijetili otiske stopala medvjeda oko ognjišta i vanjskog toaleta.

Aljaški biolog Carl Koch proveo je kratku istragu te za lokalnu televiziju KTOO izjavio da misli da je riječ o crnom medvjedu.

– Shannon je vjerovatno jedina osoba kojoj se dogodilo ovako nešto. Ne bi me iznenadilo da su i drugi ljudi imali bizarne incidente, ali jako je neobično da se to dogodilo u februaru na vanjskom toaletu, rekao je.

Shannon Stevens rekla je za Anchorage Daily News da će ubuduće obavezno pogledati prije nego što sjedne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,