Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nadzorna kamera ih “uhvatila” samo nekoliko sati prije ubistva: Majka i njen dečko do smrti pretukli trogodišnju djevojčicu

Preuzmite sliku

Nicola Priest (23) i njezin bivši dečko Callum Redfern (22) na sudu u Birminghamu proglašeni su krivima za ubojstvo Kaylee-Jade Priest, trogodišnje kćeri Nicole Priest, a objavljeni su i zadnji snimci nesretne djevojčice na kojoj se vidi s majkom samo nekoliko sati prije ubistva.

Kaylee-Jade je preminula od teških povreda u predjelu prsa i trbuha, a obdukcija je pokazala da je imala više starih ozljeda, polomljena rebra, slomljen donji dio noge i polomljenu prsnu kost.

U objavljenom snimku može se vidjeti kako se Nicole prema kćeri ponaša kao da nema nikakve veze s njom.

Snimak prikazuje nesretnu djevojčicu kako se s majkom vraća u stan prošlog augusta. Ulaze u zgradu, a potom u lift i kako se čini, Nicole uopće ne komunicira sa svojom kćeri.

Cijelo vrijeme u ustima drži cigaretu, pogledava se u ogledalu u liftu, a Kaylee-Jade je gotovo cijelo vrijeme gleda, ali majka je ignorira. Kaylee-Jade nađena je mrtva u svojoj sobi sljedećeg jutra.

Nicola Priest je nazvala hitnu službu, ali tokom suđenja je dokazano da je Nicole hitnu zvala nakon što je Kaylee već satima bila mrtva. Sud je također utvrdio da bi djevojčica danas bila živa da je hitna pozvana na vrijeme.

Nicola i njen bivši dečko na suđenju su se međusobno optuživali ko je kriv za njenu smrt, a na sudu su objavljeni detalji kako su zlostavljali Kaylee, iako je to puno više radila Nicole.

 • Često je kćer udarala po glavi i govorila joj da je “je**no derište”, a komšije su znale čuti Kaylee da često plače, a čuli su se i udarci, vrištanje i svađe. Komšije su ispričali da bi Nicola, kad bi Kaylee plakala, glasno pojačala muziku u stanu da se ne čuje dječji plač.

  Također su naveli da su je čuli kako djetetu često govori samo negativne stvari, poput “začepi”, “mala kurvo”, “makni se”, “ostavi me na miru”…

  Na sudu je pročitano nekoliko sms poruka koje su Nicola i njen dečko razmijenili samo koju sedmicu prije nego je Kaylee nađena mrtva.

  Nicola: “Ubit ću je. Stalno ide u kuhinju, izmlatila sama je jer se posrala u pelene”

  Callum: “Neka si. Udari je jednom i za mene”

  Nicola: “Hoću, ljubavi”

  Kaylee i njena majka, za koju je na sudu utvrđeno da ima vrlo nisku razinu inteligencije, živjele su u stanu koji je opisan kao vrlo prljav, u Kayleenoj sobi nije bilo ni žarulje, a u stanu nije bilo ni zavjesa. Nicolina majka je sve prijavila davno socijalnim službama, ali zasad nije poznato jesu li reagovale i bile upoznate s uslovima u kojima je živjela ubijena Kaylee. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,