Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladu političarku ubili na putu usred bijela dana

Preuzmite sliku

Vijećnica Diana Karnero (29) je ubijena u srijedu u Ekvadoru usred bijela dana.

Dvojica su se dovezla na motociklu i pucali joj u glavu. Mladu vijećnicu koja je izabrana na izborima u februaru 2023. u gradu Naranhal brzo su odvezli u bolnicu ali tamo su ljekari mogli samo proglasiti smrt, piše Mirror.

Djevojku su ubili pred brojnim svjedocima. Ona je malo prije napada završila sastanak vijećnika, a onda je izašla na ulicu kako bi snimila film o putevima koji su u vrlo lošem stanju.

Vlasti su objavile kako su pokrenule istragu. Za sada nisu nikoga uhapsili. Karnero je bila pristaša stranke koju je osnovao Rafael Korea, socijaldemokrata i bivši predsjednik države.

On se na X-u porukom oprostio od ubijene mlade političarke.

“Imala je samo 29 godina, ovo je prava noćna mora. Njezini roditelji sigurno sada jako pate. Ugašen je život mlade nade grada Naranhala, ali i cijele države”, napisao je on.

Ekvador je u januaru objavio vanredno stanje nakon što je jedan od najopasnijih kriminalaca u zemlji nestao iz svoje ćelije, dok su paralelno u zatvorima širom zemlje izbili neredi tokom kojih su zatvorski čuvari savladani i uzeti za taoce. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje