Subota, 10. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Izgubili djecu u bizarnom incidentu: Lica mališana su sada na bilbordima i pozivaju na oprez

Preuzmite sliku

Majka i otac iz Indijane upozoravaju ljude na opasnost nakon što su prošle godine izgubili dvoje djece u bizarnom incidentu. 

Crystal i Brian Clark su 23. aprila 2022. godine, zajedno sa sinom Xanderom (9) i ćerkom Zivom (8) otišli na kampovanje u Indian Oaks, mjesto koje je porodica često posjećivala, prenosi Telegraf.

Tog dana je bilo vjetrovito, ali je sunce sijalo, rekla je Crystal za Fox News Digital.

“Odlučili smo da se poslije ručka provozamo kolima za golf jer je bio divan dan, a nakon što smo vidjeli neke prijatelje da se voze, odlučili smo da uradimo isto i nađemo se na omiljenom mjestu za pecanje”, rekla je Crystal.

Djeca su bila uzbuđena zbog pecanja, ali je porodica odlučila da produži vožnju. Roditelji su sjedili naprijed, a djeca pozadi u golf vozilu.

Kada je porodica odlučila da je vrijeme za povratak, roditelji su čuli buku.

“Bilo je toliko glasno, nisi znao iz kog pravca dolazi. Nismo znali dok nije bilo prekasno”, prisjetila se majka.

Drvo se srušilo na Ford F-150, a grane su pale na kola za golf Clarkovih, zatim se otkotrljala sa krova, udarivši njihovu decu u leđa.

Oboje su proglašeni mrtvim na licu mjesta. Porodici je trebalo sedam sedmica da se ponovo vrati na omiljeni kamp.

Dok su bili tamo, Crystal je na pamet pala neobična ideja.

“Šta misliš da napravimo bilbord sa licima djece na njemu, kako bismo pokušali i raširili svijest o spasavanju drugog života”, rekla je Crystal svom suprugu.

 • Crystal je prvo postavila fotografiju na svom Facebook profilu, i upozorila ljude na neophodnost da provjere drveća nakon olujnog ili vjetrovitog dana.

  “Danas je vjetrovito, molim vas provjerite svoje drveće. Budite svjesni, mogli biste da spasite život”, napisala je majka.

  Ubrzo je dobila kontakt od firme koja posjeduje bilborde.

  Firma je čula šta se dogodilo i željela je da pomogne porodici, a početkom marta postavljen je bilbord sa fotografijama djece.

  Firma je ubrzo postavila devet digitalnih bilborda širom centralne Indiane, a porodica je danas fokusiranja na širenje upozorenje u nadi da niko drugi neće morati da se suoči sa onim što su oni doživjeli.

  Crystal stalno govori “Brineš se da će ti djeca pasti s drveta. Ne brineš da će stablo pasti na njih”, rekao je Brian Clark.

  Iako se može činiti da su padajuća stabla “čudna nesreća”, nisu tako rijetka kao što ljudi misle, rekli su Clarkovi.

  Kroz svoje aktivnosti, par je rekao da su se čuli s ljudima koji su se našli u sličnim situacijama.

  “To je samo nešto o čemu ne razmišljate… (Suština) je natjerati nekoga da razmisli i provjeri nešto prije nego što se, znate, i njima dogodi”, rekao je Brian Clark.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje