Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hamas: Ono što Izrael nije mogao postići genocidom, neće moći ni apsurdnim pregovorima

Preuzmite sliku

Hamas je saopćio da ono što Izrael nije mogao postići izvođenjem napada i činjenjem genocida tokom šest mjeseci, to ne može postići ni upotrebom više sile ili apsurdnim pregovorima, javlja Anadolu.

Član Političkog biroa Hamasa Basim Naim dao je pisanu izjavu u vezi s indirektnim pregovorima koji se vode u Kairu, glavnom gradu Egipta, u vezi s prekidom vatre i razmjenom zarobljenika s Izraelom.

Navodeći da dio pregovora u Kairu ima za cilj postizanje sporazuma o prekidu vatre, Naim je rekao: “Tako ćemo imati dovoljno vremena i sigurnosti da prikupimo konačne i tačnije podatke o izraelskim zarobljenicima. Jer oni su na različitim mjestima od strane različitih grupa. Neki od njih su poginuli zajedno s našim ljudima i nalaze se pod ruševinama.”

Naim je izjavio da “ono što Izrael nije mogao postići izvođenjem napada i činjenjem genocida tokom posljednjih šest mjeseci, ne može postići ni korištenjem više sile ili apsurdnim pregovorima.”

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijena su 33.482 Palestinca, uključujući najmanje 14.500 djece i 9.560 žena, a 76.049 osoba je ranjeno.

Pod ruševinama i pored puta ima još mrtvih, ali zbog prepreke izraelskih vojnika, medicinski timovi i službenici civilne zaštite ne mogu doći do tijela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,