Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Državljanka Srbije preminula u Bahreinu od svinjske gripe

Preuzmite sliku

Državljanka Srbije J.T. (26) preminula je nakon tronedeljnog lečenja u bolnici u Bahreinu od posledica svinjske gripe (H1N1), izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, prenosi Anadolu Agency (AA).

U njegovoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, navedeno je da Ministarstvo spoljnih poslova pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju.

Ambasada Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila je u stalnom kontaktu sa porodicom pokojne državljanke, tokom lečenja u bolnici u Bahreinu i obaveštavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice.

“Iako još nismo zvanično obavešteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je ona lečena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka državljanke u Srbiju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,