Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dramatična akcija spašavanja turista s drvenog broda kojeg je progutao plamen

Preuzmite sliku

Deseci britanskih turista su spašeni u dramatičnoj akciji spašavanja nakon što je planuo brod na kojem su plovili kod grčkog otoka Rodosa. Incident se dogodio u blizini plaže Stenga u gradu Archangelos.

Putnici su ispričali kako su bili primorani skočiti u more kada je drvena paluba broda na kojoj su stojali počela gorjeti.

Grčka obalna straža izvijestila je da je svih 82 putnika prevezeno na kopno, ali svjedoci tvrde da su djeca ostala traumatizirana nakon stravičnog iskustva. Brod je u potpunosti izgorio i kasnije potonuo u grčkim vodama.

Požar je izbio kasno popodne u četvrtak, a vatrogasci su brzo stigli na mjesto događaja. Dok su neki putnici skočili u more, drugi su spašeni s broda. Plamen je brzo progutao brodicu, potpuno je uništivši.

Shaun Williams, 55-godišnji inženjer iz St. Ivesa u Cornwallu, rekao je da je bio na brodu s obitelji koja je željela uživati u izletu tijekom odmora. Prema njegovim riječima, početno uzbuđenje pretvorilo se u paniku kada je vatra izbila na palubi broda. Posada je brzo reagirala i dijelila putnicima prsluke za spašavanje.

Putnici su bili prisiljeni skočiti u more kako bi izbjegli vatru.

Brodovi u blizini pritekli su u pomoć i evakuirali sve putnike do obale. Svi su smješteni u obližnji restoran kako bi se ponovno ujedinili. Nakon što je brod potonuo, grčke vlasti su izrazile namjeru da poduzmu mjere za rješavanje onečišćenja mora.

Svi putnici su prevezeni u svoje hotele autobusom, a grčka lučka vlast izvijestila je da su svi u dobrom zdravstvenom stanju, piše net.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,