Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Biden: Budite mirni i strpljivi, uskoro ćemo proglasiti pobjedu

Preuzmite sliku

Joe Biden, kandidat za američkog predsjednika koji ima vodstvu u odnosu na Donalda Trumpa obratio se večeras naciji i poručio kako za njega stvari stoje dobro i da će ubrzo proglasiti pobjedu.

Na početku je kazao kako je pandemija koronavirusa odnijela mnogo života, mnoge članove porodica američkih državljana, i da su toga svi svjesni.

“Američka nacija je izrazila volju na izborima. To je volja naroda, ničega i nikoga drugog. Svaki glas mora biti izbrojan i tako treba biti. Sada je potrebno malo strpljenja i tako je godinama u Americi. Nastavljamo se osjećati veoma dobro kako trenutno stvari stoje po pitanju rezultata”, poručio je Biden.

U kratkom obraćanju na kraju je poručio kako nema sumnje da će na kraju biti proglašen pobjednikom američkih predsjedničkih izbora.

“Pozivam sve da ostanu mirni, proces se nastavlja i brojanje će se završiti veoma brzo. Hvala svima na strpljenju”, rekao je Joe Biden.

Biden trenutno ima 253 elektorska glasa, a Trump 213. Za pobjedu je potrebno 270.

Biden vodi u Nevadi i Arizoni, i ako tako ostane, to će mu donijeti 17 glasova što će biti sasvim dovoljno da se proglasi novim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država. U “igri” su i Pennsylvanija, Georgija i Sjeverna Karolina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,