Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Australija: Par gledajući Netflix zaboravio na kćerku u autu, koja je preminula od prevelike vrućine

Preuzmite sliku

Mama Laura Black (37) i njen partner Aaron Hill (29) optuženi su da nisu shvatili da je Rylee Rose još uvijek u automobilu ispred njihove kuće u Townsvilleu u Australiji, piše Nzherald.

Temperature su porasle do zagušujućih 32° C kada je Rylee satima ostala u automobilu, prenosi Tuzlanski.ba.

Prebačena je u univerzitetsku bolnicu Townsville oko 15 sati, a prema izvještajima tvrdi se da je automobil bio parkiran na prilazu od 9 sati ujutro.

Prema biltenu Townsville, Black i njen novi parner Hill potukli su se na prilazu nakon povratka kući jer su u školu ostavili tri starije sestre Rylee. Kad je par ušao u dom, optuženi su da su Rylee ostavili samu u automobilu i gledali Netflixovu emisiju, Shameless.

Shvatili su da je Rylee još uvijek bila vezana na zadnjem sjedištu automobila kad su kasnije tog dana ponovo krenuli od kuće po starije sestre iz škole.

I Black i Hill su uhapšeni i proveli su vikend u pritvoru prije nego što im je određena kaucija.

Hillov advokat rekao je da je optužba “jedna od nenamjernih radnji”. Australci su se okupili prikupljajući novac za pomoć Ryleevu ocu Peteu i troje starije braće i sestara.

  • Stranica GoFundMe glasi: “Niko ne bi trebao doživjeti ovakav gubitak”. “Tražimo vašu podršku da pomognemo ovoj porodici da prebrodi ovo tragično vrijeme”.

    Policija istražuje jesu li droga i alkohol imali ulogu u tragediji.

    Prema australijskoj vodećoj fondaciji za prevenciju nezgoda Kidsafe, više od 5000 djece spašava se iz vrućih automobila svake godine.

    Tipičnog australijskog ljetnog dana temperatura u parkiranom automobilu može biti i do 30C viša od vanjske, što znači da je temperatura u Ryleeovom automobilu vjerovatno bila viša od 60C.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje