Utorak, 17. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Amerikanka za Božić dobila račun za struju od 284 milijarde dolara

Visoki računi za potrošenu električnu energiju prosječnog domaćinstva znaju biti neugodno iznenađenje, a pogotovo kada je riječ o iznosu većem od duga jedne zemlje. Naime, Mary Horomanski iz savezne američke države Pennsylvania dobila je račun za električnu energiju u iznosu od 284 milijarde dolara.

Kako javlja portal ”Erie Times-News“ Horomanski je doživjela šok nakon što je elektronskim putem provjerila račun za električnu energiju koji je ispostavila kompanija Penelec.

”Zanijemila sam. Ranije smo postavili božićnu rasvjetu i pomislila sam da smo nešto pogrešno uradili“, rekla je Horomanski.

Dodala je kako je od nje zatraženo da do novembra 2018. isplati cjelokupni dug, a u decembru je trebala platiti minimalni iznos od 28.156 dolara. Kompanija je Horomanski poslala novi račun u iznosu od 284 dolara.

Horomanski je kazala kako je njen sin nazvao Penelec te da je kompanija priznala grešku. Mark Durbin, glasnogovornik First Energyja koji je majka-kompanija Peneleca, rekao je da ne znaju kako je došlo greške. Dodao je kako je moguće da je decimalni zarez stavljen na pogrešno mjesto.

Horomanski je nakon što je vidjela pristigli račun, od sina tražila da joj ovogodišnji božićni poklon bude uređaj za mjerenje otkucaja srca. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,