Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Američki proizvođač medicinskih uređaja ResMed kupuje njemački MEDIFOX DAN za milijardu dolara

Preuzmite sliku

Američki proizvođač medicinske opreme ResMed Inc objavio je da je postigao dogovor o kupovini njemačkog dobavljača medicinskog softvera MEDIFOX DAN za milijardu dolara, prenosi Anadolu Agency (AA).

MEDIFOX DAN, koji je u vlasništvu privatne investicijske kompanije Hg, prihvatio je ponudu kompanije ResMed o kupovini dionica kompanije za 950 miliona eura (milijardu dolara), navodi se u saopštenju ResMed Inc.

Očekuje se da će nabavka biti završena u drugom kvartalu naredne godine, nakon dobijanja svih potrebnih dozvola.

Čelnik ResMeda Bobby Ghoshal izjavio je da podaci pokazuju da stanovništvo u Njemačkoj i dalje stari i da se njemačke kompanije i ustanove za pružanje usluga njege pacijentima zbog nedostatka osoblja suočavaju sa ozbiljnim problemima.

“Vidimo u tom smislu sve veće usvajanje digitalnih rješenja širom Njemačke. MEDIFOX i ResMed su u dobroj poziciji da pomognu velikim pružaocima njege za starije osobe da ispune sve veće zahtjeve i na kraju poboljšaju rezultate što se tiče samih pacijenata”, rekao je Ghoshal.

ResMed je kompanija za medicinske uređaje sa sjedištem u San Diegu u Kaliforniji. Osnovana je 1989. godine i trenutno ima oko 8.000 uposlenika.

MEDIFOX DAN, osnovan 1994. godine, vodeći je dobavljač softvera za više od 6.000 ambulantnih centara, domova za njegu i terapeuta u Njemačkoj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,