Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zapad Srbiji postavio uslov da bira između njih i Moskve

Preuzmite sliku

Zapad je Srbiji postavio uslov da bira i opredijeli se da li će biti sa njima ili sa Rusijom, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je ukazala na to da je Beograd bio pred teškim izborom i da mu nije bilo dozvoljeno da kombinuje razvojne puteve u skladu sa nacionalnim interesima srpskog naroda.

“I posljednje izmjene čini mi se da generalno zvuče kao ultimatum – šta god, samo ne sa Rusijom”, rekla je Zaharova za “Russia Today”.

Prema njenim riječima, Srbija je oduvijek znala da je Rusija kroz istoriju nikada nije ostavljala na cjedilu, a to važi čak i za one trenutke kada je Rusiji, najblaže rečeno, bilo loše.

“Mi iz novije istorije znamo koliko Zapad voli Srbiju. Toliko je voli da je spreman da bombarduje prijestonicu. Ne samo da bombarduje, već da koristi granate sa osiromašenim uranijumom protiv civila, žena i djece”, navela je Zaharova.

Ona je istakla da se Zapad lako obračunava sa onima koji se ne oslanjaju na svoje nacionalne interese i nemaju snage da im se odupru.

Zaharova smatra da u Srbiji postoje državnici i političari koji su spremni da pruže otpor i stave interese svog naroda iznad praznih obećanja Zapada.

Prema njenim riječima, zapadne zemlje su isprovocirale srpski narod da preduzme određene radnje koje bi ga gurnule u neustavno polje.

“A kada je čovek već van okvira zakona, on je ranjiv”, ukazala je Zaharova.

Govoreći o protestima u Srbiji, ona je ocijenila da su se skupovi koji se održavaju pretvorili u pogrome i realnu prijetnju, ne samo za vlast, već i za lokalno stanovništvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,