Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zamjenik ministra prouzrokovao dva sudara i pobjegao policiji

Preuzmite sliku

Dopunski zamjenik ministra za rad Makedonije Dime Spasov napravio je noćas u Skoplju dva sudara službenim vozilom i pobjegao policajcima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, javljaju makedonski mediji.

Kako se navodi, Spasov je terencem kojim je upravljao, oko ponoći ispred Hotela Park u Skoplju prvo udario automobil koji je dolazio iz suprotnog pravca, nastavio je da vozi, poslije izvjesnog vremena udario u dugo vozilo i ponovo se nije zaustavio, prenosi Avaz.

Nakon toga policija je zustavila vozilo vlasništvo Agencije za zapošljvanje, iz kojeg je izašao je dopunski zamjenik ministra i funkcioner vladajuće VMRO DPMNE Dime Spasov sa saputnicom.

Spasov koji je, prema saopštenju policije, potvrdio da je upravljao vozilom, za vrijeme utvđivanja identiteta saputnice T. K. razgovarao je mobilnim telefonom, udaljio se nekoliko metara i počeo da trči.

Nakon toga policajci su uz pomoć pripadnika specijalne jedinice “alfe” opkolili to područje, ali nisu uspjeli da ga pronađu. Kasnije, oko dva sata poslije ponoći na mjestu gde je bio ostavljen “tuareg” pojavio se službeni vozač Spasova, koji je tvrdio da je on upravljao tim vozilom, ali policija smatra da se njegova izjava ne slaže utvrđenim faktičkim stanjem.

Ranije danas portparol najveće opozicione stranke Socijaldemokratskog saveza Makedonije Petre Šilegov je izašao sa tvrdnjom da je dopunski zamjenik ministra Dime Spasov pijan vozio službeno vozilo van radnog vremena i zatražio da za to snosi odgovornost.

“Preporučujemo mu da se povuče i da se više ne pojavljuje u javnosti. On više nema nikakav moralni i politički kredibilitet da govori o brizi za građane”, rekao je Šilegov novinarima.

Dime Spasov bio je ministar za rad od 2013. godine u vladi Nikole Gruevskog, ali je na mjesto dopunskog (kontrolnog) ministra prešao kada je ministarsko mjesto, prema dogovoru iz Pržina, preuzeo opozicioni Socijademokratski savez Makedonije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,