Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Srbija ne želi priznati Kosovo, može nam se

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom izvještaja Evropskog parlamenta o Srbiji, u kojem se prvi put decidno navodi očekivanje “međusobnog priznanja” Srbije i Kosova, da je to “njihova želja” a da “Srbija može da ima svoje mišljenje”.

Odgovarajući na pitanja novinara poslije otvaranja dijela obilaznice oko Beograda, Vučić je za rezoluciju EP kazao da je riječ o čudnoj politici i da “neki ljudi ne poštuju sopstveni pregovarački okvir u kojem se govori o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, odnosno Srbije i Kosova, kako ko shvata”.

“Međusobno priznanje je njihova želja, mi to ne želimo, i svako neka radi svoj posao, oni su važni, mi nismo, ali možemo da imamo mišljenje, može nam se”, rekao je predsjednik Srbije i dodao da je spreman da prihvati udarce na svoja leđa jer su “pravda, moral i istina na strani Srbije”.

Vučić je istakao da ne spori značaj usvojenog dokumenta, ali je izrazio uvjerenje da će i “novi sastav parlamenta i nova vlada potvrditi sve što je on danas saopštio”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,