Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić odgovorio Milanoviću na izjave o Kosovu: “Pažljivo ću to pogledati”

Preuzmite sliku

“Pažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Republike Hrvatske”, izjavio je danas srpski predsjednik Aleksandar Vučić nakon izjave Zorana Milanovića da je Kosovo “oteto od Srbije”.

“Vidio sam u jednoj rečenici što su mediji prenijeli, volio bih u cijelosti vidjeti tu izjavu hrvatskog predsjednika”, rekao je Vučić na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu.

On je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s češkim predsjednikom Milošem Zemanom u Beogradu istaknuo da će “s pažnjom pogledati” izjavu hrvatskog predsjednika o Kosovu.

Milanović: Anektirali smo Kosovo, oteto je od Srbije

Milanović je ranije danas ocijenio da će se Rusija pozvati na aneksiju Kosova i da “Krim više nikada neće biti Ukrajina”.

“Ja stojim iza Kosova i podržavam ga… Ali ko je anektirao Kosovo? Međunarodna zajednica i mi. Oteto je od Srbije. (…) Nije aneksija, nego otimanje, dio teritorija koji je izvučen iz Srbije. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta u kojem neko misli da ima pravo na sve kad mu to odgovara, a kad to onaj drugi radi – onda je to kriminal”, rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u Litvu.

Milanovićeva izjava o Kosovu izazvala je i veliku pažnju i odobravanje u srpskim medijima. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje