Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić najavio formiranje nove Vlade najkasnije u martu

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u subotu da će nova vlada biti formirana najkasnije u martu, piše Blic.

Za nas su izbori bili završeni još u onoj noći, a RIK je sinoć izašao s konačnim rezultatima, rekao je Vučić.

“Izbori su jučer završeni i odluku o tome donosi Republička izborna komisija, a ne mediji i političari, za mjesec dana treba se konstituirati Skupština, vjerujem da će se vlada formirati u martu, jer ima mnogo stvari na kojima moramo raditi”, poručio je predsjednik Srbije.

Ako bude ponovljenih izbora, Vučić je rekao da ne namjeravaju mijenjati bilo šta.

“Nova istraživanja pokazuju da bismo u Beogradu imali više mandata na ponovljenim izborima. Dakle 2 mandata više, i dalje ne bi bilo dovoljno, ali bismo imali više”, rekao je.

S druge strane, srbijanska opozicija nastavlja prikupljati dokaze o izbornoj krađi na parlamentarnim i lokalnim izborima za koju optužuje vlast, a u utorak je najavljeno da će od policije biti zatražena provjera prijava prebivališta na adresama gdje je nelogično da živi toliko prijavljenih ljudi ili da uopće neko živi.

Srpska napredna stranka (SNS) predsjednika Aleksandra Vučića je, prema podacima državnog izbornog povjerenstva, osvojila 46,72 posto glasova na prijevremenim parlamentarnim izborima 17. decembra.

Uz to, ostvarila je tijesnu pobjedu u Beogradu gdje opozicija vjeruje da je imala više glasova, ali da je pokradena brojnim zloupotrebama i izbornim inženjeringom, uz migracije birača i dovođenje glasača iz BiH i gradova Srbije u kojima nije bilo lokalnih izbora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,