Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić i Vulin objavili slike ubijenih navijača

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prikazali su noćas na konferenciji za novinare, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, fotografiju ubijenog navijača Partizana na kojem se vidi da mu je odsječena glava.

 • Na pomenutoj konferenciji prikazane su fotografije na kojima se moglo vidjeti, pored zaplijenjenog oružja, tijela žrtava koje su ubijene na monstruozan način.

  Jedna žrtva imala je tetovažu koja ukazuje da je riječ o navijaču Crvene zvezde, dok se za drugu, kako su naveli Vučić i Vulin naveli, vjeruje da je bila navijač Partizana.

  “Rat između klanova Zvicera i Bojovića dostigao nevjerovatne razmjere, vama je jasno da sada znamo i za četvrto ubistvo, mislimo da će biti i za peto, šesto i sedmo. Sva vještačenja na vrijeme obavljena, tužilac obavio sve što je trebalo”, istakao je Vučić.

  Na konferenciji za medije nisu prikazani video-snimaci ubistava, kao ni detalji ili inicijali koji bi mogli da otkriju identitet žrtava.

  “Sa ovom bandom smo završili. Njihovim nasljednicima: gotovi ste, bićete uskoro iza rešetaka. Država Srbija da trpi narko-dilere i ubice neće, obračunaćemo se sa njima. To će biti i po mnogim gradovima širom Srbije. Od Vranja do Subotice, od Valjeva do Niša, u svakom Nišu biće hapšenja koliko hoćete. Oni koji misle da ubijanjem i prodajom droge mogu da postignu nešto u životu i dobiju važno mjesto u društvu, ne. Takvi ljudi treba da budu prezreni i svi oni koji već krenuli i iz svojih medija i političkih struktura da govore kako su postojali drugi motivi, važno da dobro razumiju i da im bude jasno da država neće da se igra sa takvim stvarima, ali ćemo im odgovarati riječima”, rekao je predsjednik Srbije nakon prikazivanja fotografija uznemirujućeg sadržaja.

  Vučić prisluškivan 1.572. puta

  S druge strane, Vulin je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova je došlo do nespornih dokaza da su Vučić i članovi njegove porodice bili ilegalno prisluškivani 1572 puta.

  “Transkripti razgovora su bili skidani na ‘bijelo’ i nošeni pojedinim visokim funkcionerima MUP-a. Na taj način osim što su grubo prekršena ljudska prava predsjednika Vučića, njegovog oca, sina i brata, sistem je grubo i brutalno povrijeđen”, rekao je Vulin.

  “Izvjestan broj pripadnika MUP-a stavljen na poligraf i svi su pali na najvažnijim pitanjima koja smo im postavljali. Na Tužilaštvu za organizovani kriminal je sada da izvrši formulaciju djela, a onda naravno i da se to završi pred odgovarajući pravosudnim organima. Ovo što se desilo predsjedniku i njegovoj porodici više ne smije nikome u Srbiji da se desi, nikada”, naveo je Vulin.

  Vučić: Najveća zapljena oružja

  Vučić je rekao i da je prethodnih dana između Šapca i Loznice zaplijenjen najveći arsenal oružja u poslednjih nekoliko godina – pronađena je 21 cijev skupe izrade.

 • On je naveo da nadležni organi rade na tome da vide sa kojom kriminalnom grupom je to bilo povezano, i za koje namjene je to bilo pripremano.

 • “Juče smo u rejonu Šapca i Loznice zaplijenili 21 cijev, veći dio dugih cijevi, skupe izrade, ima snajpera, optičkih nišana. Naši organi, BIA i MUP, rade na tome, vidjet ćemo sa kojom kriminalnom grupom će to biti povezano, to je najveći arsenal koji je do sada pronađen. To je radila šabačka policija, sada će raditi i centralni organi vlasti”, poručio je predsjednik Srbije, piše Nova.rs.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,