Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik beogradskog tabloida “Informer” ide u zatvor

Preuzmite sliku

Glavni i odgovorni urednik i vlasnik beogradskog tabloida Informera Dragan J. Vučićević pravosnažno je osuđen zbog vrijeđanja novinara, zbog čega je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete. Vučićević važi za novinara bliskog predsjedniku Srbije Alekandru Vučiću.

Umjesto da plati, Vučićević je riješio da ode uzatvor, o čemu je obaviješten iz suda sa datumom kada da se javi na izdržavanje kazne.

“Drugi osnovni sud u Beogradu, stigla koverta i u njoj dopis. Dakle, nalog za osuđenog, odnosno mene, da se upućujem na izdržanje zatvorske kazne 3. aprila 2023. godine”, rekao je Vučićević gostujući na Happyju, prenosi N1 Srbija.

On je rekao i da mu je sud precizirao šta sve treba da ponese od sredstava za ličnu higijenu kada se za manje od dvije sedmice bude javljao u Okružni zatvor.

“To su donijeli na osnovu presuda iz 2021. i 2023. godine, nalaže mi se šta treba da donesem od lične higijene. Treba da se javim Okružnom zatvoru. Trajanje zatvorske kazne je šest mjeseci, iako to ovdje ne piše. Zašto sam ja ovo osuđen? Zbog dva tvita, vjerovali ili ne? To su tvitovi o Jugoslavu Ćosiću. Ta presuda je u međuvremenu postala pravosnažna”, rekao je Vučićević.

Urednik Informera je izdržavanje zatvorske kazne najavio ranije, kada je u podkastu na RTS-u rekao da će ići u zatvor 400 dana zbog toga što je “nešto napisao” protiv novinara, Žakline Tatalović i Jugoslava Ćosića. Tada je rekao da ne želi da plati kaznu zbog tvita.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje