Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnica pizzerije u Trogiru o drami s nezadovoljnim vatrogascima: “Ne vidim problem”

Preuzmite sliku

Nakon što su trojica slavonskih vatrogasaca doživjela neugodno iskustvo u jednoj pizzeriji u Trogiru, oglasila se i vlasnica pizzerije.

“Niko nije pošteđen stresa na poslu. Mi koji radimo u ugostiteljstvu imamo svoje zadatke i očekivanja gostiju. Oni često nemaju strpljenja, a znaju i podcjenjivati trud onih koji pripremaju hranu ili ih poslužuju”, rekla je i dodala da joj nije jasno zašto su vatrogasci nezadovoljstvo izrazili javno, umjesto da su iskoristili neke od dostupnih načina, poput knjige žalbe.

“Upozorili smo ih na pravila”

“Ne vidim zašto je problem to što smo ih upozorili na pravila koja vrijede u restoranu. Mislim da u većinu restorana, a ne samo kod nas, nije dozvoljeno unositi vlastito piće. Isto tako, neko ko čeka pizzu za ponijeti ne treba sjediti za stolom koji je pripremljen za posluživanje obroka u restoranu”, dodala je.

“Vatrogasce poštujem zbog onoga što čine, zato smo više puta na požarišta dostavljali vodu te slali besplatne pizze. Cijenim zalaganje vatrogasaca, oni rade svoj posao s hrabrošću, a, vjerujem, i s ljubavlju”, dodala je.

“Nije u redu unositi piće iz trgovine”

Konobar je rekao da se goste često upozorava da ne unose piće u vrećicama iz trgovine.

“Upozoravamo ih na to. Nije u redu da, na primjer, osam Čeha sjedi oko jedne pizze i pritom vade flaše ispod stola”, rekao je radnik.

Zaključio je da nikako nije mogao znati da je riječ o vatrogascima jer su bili u civilu, ali i da se prema svakom gostu nastoji odnositi s poštovanjem. (Slobodna Dalmacija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,