Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Verbalni napad na gradonačelnika Petrinje: “Gdje su novci, p**** jedna”

Preuzmite sliku

U Petrinji je jučer protestovalo dvadesetak građana revoltiranih zbog spore procedure oko dodjele građevinskog materijala koji je stigao kao humanitarna pomoć.

Građani traže građevinski materijal kako bi mogli početi obnavljati svoje domove, međutim materijal stoji pod ključem.

Situacija je kulminirala nakon što je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izišao iz zgrade sa sastanka. Okupljeni građani verbalno su ga napali.

Među njima je bio i Mateo, koji je Dumbovića visokim tonom pitao: “Ja sam 40 dana tamo stajao s ljudima, gdje su novci, pi*ko jedna!?”

Za Dnevnik.hr Mateo je objasnio zašto je to učinio.

“Radio sam neprekidno 40 dana, pomagao ljudima, dijelio hranu i pomoć nakon potresa i po kiši i po snijegu. Pukao sam jer nas iz dana u dan prave budalama. Imaju sve potrebne podatke za dodjelu pomoći, a oni otežu s procedurom. Također, prebacuju odgovornost za sve što se događa sa Štaba na Grad, s Grada na Štab i tako unedogled”, ispričao je Mateo.

Rekli su mu da će platiti za ono što je radio, ali novca na računu još uvijek nema.

“Čuli smo da je novac stigao, ali nama još uvijek nisu platili. Još nas tridesetak čeka svoj novac. Dok su drugi sjedili po uredima, mi smo se smrzavali”, kazao je.

Mateo je sedam dana uz cestu dijelio hranu potrebitima. “Ništa mi nije bilo teško jer je stanovnicima zaista bilo grozno, ali boli me sve ovo što gledam… tu krađu građevinskog materijala. Kamioni dolaze, a oni ljudima ništa ne dijele. Još nisam čuo niti od jednog čovjeka da je netko nešto dobio od građevinskog materijala za obnovu.”

Priznaje da je postupio u afektu. “Možda to nisam tako trebao napraviti, postupak je možda bio malo neprimjeren, ali napravio sam to iz revolta. Ne bojim se tužbi i ničega se ne bojim”, bio je kategoričan, piše Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje