Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velika racija u Srbiji: Uhapšene 123 osobe, zaplijenjene veće količine droge, oružja, novca…

Preuzmite sliku

U 18 gradova Srbije je uhapšeno 123 osoba, a potraga je raspisana za još osam osoba, koji se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela iz oblasti organiziranog kriminala i općeg kriminala.

U međuvremenu je, u zajedničkoj akciji srbijanske i njemačke policije, razbijen međunarodni narkokartel, izjavio je u utorak ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je rekao da je se osumnjičeni terete za pokušaj ubistva, proizvodnju i krijumčarenje narkotika, krijumčarenje ljudi, silovanje, ugrožavanje sigurnosti, tešku krađu, neovlašteno držanje oružja i ostala krivična djela.

Šef srbijanske policije je precizirao da je u današnjim akcijama policije zaplijenjeno je 176 kilograma marihuane, gotovo 450 stabljika te biljke, više stotina tableta, tri pištolja, jedna automatska puška, više komada municije i veća suma novca, javlja Al jazeera.

‘Veliki udarac’

Za zajedničku akciju s njemačkom policijom Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu kazao da je hapšenjem 30 osoba zadat veliki udarac narkokartelima, jer je zaplijenjeno 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša, u vrijednosti od gotovo 20 miliona eura, prenosi Tanjug.

Vođa navijača jednog od nogometnih klubova iz Beograda J.J. (33) i još 29 osoba je uhapšeno, dok se za tri traga u velikoj akciji njemačke i srbijanske policije u borbi protiv proizvodnje i trgovine narkoticima.

Stefanović je istakao da je akcija hapšenja odličan primjer prekogranične saradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

“Srbija će nastaviti da intezivno sarađuje sa Nemačkom u svim slučajevima borbe protiv kriminala i korupcije”, rekao je on.

Stefanović je poručio da su borba protiv organiziranog kriminala i korupcije prioritet srbijanske policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje