Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Srbiji: Muškarac nasmrt pretukao bebu jer je plakala

Preuzmite sliku

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv Mišela Tota iz Vršca (30) zbog sumnje da je u junu ove godine na smrt pretukao svoje jednomjesečno dijete, saznaje Blic.

Prema informacijama koje posjedujemo, uprkos činjenici da je beba koju je tukao Tot preminula, ovaj muškarac ne tereti se za ubistvo, već za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina.

Kako za Blic navode u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Totu se na teret stavlja da je od početka juna mjeseca prošle godine do 25. juna u Vršcu u više navrata primjenom nasilja “ugrozio tjelesni integritet” svog sina rođenog 3. maja te godine.

“On je u situacijama kada je novorođenče plakalo, u više navrata istom zadavao snažne udarce šakom ruke po licu i potiljku nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život”, navode u Tužilaštvu.

Kako objašnjavaju, a šta se navodi u optužnici, dete je 7. augusta, nakon posljednjih povređivanja od 24. do 25. juna, preminulo u Inistitutu za majku i dijete.

Kako je Blic ranije pisao, Tot je priznao da je šamarao dijete jer mu je smetao njegov plač. Kako 25. juna ujutro (nakon dva dana udaranja) beba više nije plakala, već je bila u komatoznom stanju, Tot i majka bebe, Tamara M. odveli su ga kod ljekara koji su primijetili hematom na glavici bebe i obavijestili policiju. Otac je odmah uhapšen i od tada je u pritvoru.

Kako je nakon smrti dječaka pričala porodica njegove majke, ona je bila u strahu od Tota.

“Nekoliko puta je pominjala da će da ga prijavi policiji za nasilje. Međutim, nije smjela to da uradi jer joj je prijetio”, ispričala je ranije baka ubijene bebe.

Ona je tada ispričala i da je Tot volio “popiti”, ali da ne zna da li je bio pijan kada je šamarao, u tom trenutku jednomjesečno, dijete.

Ostatak teksta čitajte na ovom linku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,