Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Zagrebu pronađeno 100 kilograma čistog kokaina

Preuzmite sliku

Na dvjema, kilometrima udaljenim lokacijama, jednoj na području Zagreba i te drugoj na području Jastrebarskoga, policija je u zemlji pronašla oko 100 kilograma visokokvalitetnoga kokaina.

Droga je navodno bila zakopana u metalnim bačvama na zemljištima koja se povezuju s jednim muškarcem koji se već nekoliko mjeseci nalazi u istražnom zatvoru zbog optužbi na trgovanje kokainom, a PNUSKOK je nastavljajući istragu u tome slučaju, nedavno došao do saznanja o potencijalnim novim lokacijama gdje je osumnjičeni možda sakrio drogu.

Čitava akcija počela je 4. novembra ove godine kada su PNUSKOK i USKOK uhapsili 57-godišnjega državljanina Makedonije te troje njegovih navodnih pomagača zbog optužbi da su na području Zagreba prodavali kokain. Tada su kod njih zaplijenjena 4 kilograma ove droge, te su pronađeni pištolji i novac. Policija je tada izvijestila kako su osim 57-godišnjaka uhapšeni još dvoje Makedonca te jedna državljanka RH, piše jutarnji.hr.

 • “Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba Zagreb) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dva državljana Sjeverne Makedonije (1965. i 1996.), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

  Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 57-godišnjak u zajedničko djelovanje povezao preostalih troje osumnjičenih, a koji su tijekom 2022. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain.

  Tokom kriminalističkog istraživanja na području Zagrebačke županije na temelju sudskog naloga obavljena je pretraga kućr i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak te je pronađeno 20,3 kilograma kokaina.

  Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policija je podnijela poseban izvještaj kao nadopunu krivične prijave.”, saopštila je policija nakon pronalaska 20 novih kilograma. Sada, skoro dva mjeseca kasnije policija je pronašla još 100-tinjak kilograma.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,