Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Novom Sadu upecao soma teškog 105 kilograma: Borio sam se sa njim 25 minuta

Preuzmite sliku

Sportski ribolovac Predrag Radosavljev ulovio je jučer u Novom Sadu pravu dunavsku neman – soma teškog 105 kilograma i dugačkog oko dva i po metra.

Predrag kaže da je borba sa riječnim gorostasom trajala oko 25 minuta i da ne bi uspio da ga ubaci u čamac da mu u pomoć nisu pritekla dva momka.

,,Pecao sam iz čamca dvadesetak metara od obale na varalicu glavinjaru sa strunom debljine 0,20 mm nosivosti do 20 kg i predvezom od 0,45 mm nosivosti do 15 kg, na štapu akcije 100 grama i mašinicom veličine 4000 i uopšte nisam bio spreman na to da će se zakačiti tolika riba. Zato je borba bila naporna jer sam se trudio da mi ne pokida pribor. Čak mi je dva puta pobjegao sa kuke a onda su mi dva momka pritekla u pomoć i uspjeli smo da ga savladamo”, ispričao je Predrag za ‘’Blic’’.

Predrag je dugogodišnji ribolovac i član je Udruženja sportskih ribolovaca ‘’Šaran’’ iz Petrovaradina, a najveći ulov do sada mu je bio som težak 38 kilograma.

Godinama se takmiči u ribolovu i osvojio je prvo mjesto na ‘’Zlatnoj bućki’’ u Kanjiži 2015. godine, a ekipno je postigao najveći uspjeh na takmičenju u Zvorniku gdje je sa prijateljima iz USR ‘’Šaran’’ osvojio takođe prvo mjesto u lovu soma bućkom.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,