Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Makarskoj i okolini nema slobodnih soba, velike gužve na cestama i trajektnim pristaništima

Preuzmite sliku

Na Makarskom primorju, prema podacima turističkih ureda, ljetuje više od 59 hiljada turista, a zadnji julski vikend obilježila je još jedna velika smjena gostiju popraćena gužvama na cestama i trajektnim pristaništima.

Na Jadranskoj magistrali u oba smjera vozi se usporeno u dugim kolonama s manjim zastojima, dok se velike gužve u prometu stvaraju na prilazima svim turističkim mjestima na Rivijeri, posebice Makarskoj.

Na cesti od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je pojačan, ali se odvija bez zastoja i ograničenja. Na naplatnim postajama kod Zagvozda također je gužva, ali bez dužih čekanja dok je na cesti Makarska-Vrgorac promet uobičajen.

Trajekt na liniji Makarska-Sumartin popunjen je u svih šest današnjih plovidbi, a tek je nekoliko slobodnih mjesta preostalo za polazak u 21 sat, dok je s Brača prema Makarskoj svih sedam plovidbi popunjeno. Za nedjelju ostaje poneko slobodno mjesto iz Makarske prema Braču, a u suprotnom pravcu popunjene su sve plovidbe, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije.

Puni hoteli

Na liniji Drvenik-Sućuraj plove dva trajekta. Na ukrcaj u Drveniku čeka se 40-ak minuta, a u Sućurju oko sat i pol. Autobusi iz Splita prema Makarskoj i obrnuto stižu sa zakašnjenjem i do jednog sata. Na Makarskoj rivijeri po podacima turističkih ureda odmara oko 59.000 domaćih i stranih gostiju. Najviše ih je u Makarskoj oko 17.500, a slijede Baška Voda s gotovo 11 hiljada i Gradac s gotovo 8000.

Hoteli s više od 14.000 gostiju posluju popunjeni, slično je i u kućama za odmor pa se u tim objektima za nastavak ljetovanja preporučuje prethodna rezervacija smještaja. Vrlo malo slobodnih mjesta preostalo je jedino u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,