Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Hrvatskoj uhapšen jedan od najpoznatijih srpskih kriminalaca

Preuzmite sliku

Na teritoriju Hrvatske prije nekoliko dana uhapšen je Filip Korać, piše Telegraf. Uhapšen je zbog falsificiranja putne isprave, dodaju.

Nalazi se u pritvoru od utorka. Potjernica Republike Srbije ukinuta je za njim prije dvije godine.

Posljednji put u javnosti se o njemu govorilo kada je objavljeno šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7.2. ove godine.

Koraćevo ime se u javnosti često dovodilo u vezu s likvidacijama ljudi iz kriminalnog miljea u Srbiji, Crnoj Gori, pa čak i u Njemačkoj i Nizozemskoj. U medijima je 2016. spominjan i kao organizator nereda na tribinama FK Partizana.

Za Koraća se govorili da je u MUP-u evidentiran zbog navodnih nanošenja teških ozljeda, falsificiranja novca, krađe, reketiranja, ilegalnog pokušaja prelaska granice, trgovine drogom…

Nikada nije osuđivan za ta djela, a jedino zbog čega je uhapšen i zadržan na ispitivanju u Zvorniku bilo je ubojstvo Čede Đokića, ali je ubrzo pušten na slobodu, piše Telegraf.

Kako je glavna osoba za poslove Luke Bojovića, kojem je iz osvete ubijen brat Nikola, Koraća se sumnjiči da je bio aktivni sudionik mafijaških likvidacija u Srbiji i zbog toga je trebao biti priveden u velikoj akciji policije. Međutim, uspio je pobjeći.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje