Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Crnoj Gori od danas plaže i kafići, gužva pred prodavnicama

Preuzmite sliku

U Crnoj Gori je danas ukinuta većina mjera uvedenih tokom pandemije i poslije dva mjeseca ponovo rade ugostiteljski objekti i tržni centri, a ukinuta je i zabrana izlaženja napolje tokom noći.

Zbog velike gužve, podgorički tržni centar “Delta city” morao je biti zatvoren sat i po, dok uz pomoć osoblja i tržišne inspekcije nisu uređene kolone građana ispred ulaza, a gužve je bilo i pred drugim prodavnicama.

Na ulazu u tržne centre i prodavnice obavezna je kontrola broja posjetilaca i dezinfekcija ruku, a i zaposleni i mušterije moraju nositi sanitarne maske. Na deset kvadratnih metara lokala može biti samo jedna osoba, a među ljudima mora biti bar dva metra razdaljine.

Prvog dana po ukidanju mjera u baštama podgoričkih kafića tražilo se mjesto više. Ulice u centru Podgorice, gdje su restorani i kafei, bile su pune već od prijepodneva.

Za stolom mogu da sjede najviše četiri gosta, osim ako nisu iz istog domaćinstva. Udaljenost između stolova mora biti bar dva metra ili se stolovi moraju razdvojiti paravanima.

Ugostitelji su danas posluživali goste noseći zaštitne maske, a sjedenje za šankom i samoposluživanje su zabranjeni.

Vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su da mušterijama i zaposlenima obezbijede sredstva za dezinfekciju ruku i da dezinfikuju stolice i stolove poslije odlaska mušterija.

Razdaljina od drugih od bar dva metra obavezna je i na kupalištima i plažama, a u hotelima, kao i u radnjama, na deset kvadratnih metara može biti samo jedna osoba.

Po najavama, jedna od posljednjih mjera koje će biti ukinite su otvaranje granica i povratak djece u vrtiće. Škole neće raditi do kraja ove školske godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,