Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tajanstveni NASA-in uređaj vraćen Amerikancima, ribar ispričao kako ga je predao

Darko Kunac Bigava, ribar iz Podgore koji je na svom brodu Mario II „ulovio“ tajanstveni vojni uređaj pristigao iz NASA-e centra u Americi, upravo je vratio uređaj Amerikancima, ali to nije želio napraviti prije nego mu plate štetu prouzrokovanu na ribarskoj opremi.

“Došao sam do broda USNS Bruce Heezen koji se i dalje nalazi u akvatoriju Mljeta nakon obećanja da će mi platiti štetu. Primopredaju smo napravili tako da sam uređaj bacio u more, a oni su došli gumenjakom, zakačili ga i odvukli na brod. Potpisali smo izjavu da su mi platili štetu, a ja njima vratio uređaj. Nisu dali da se išta fotografiše i više puta su mi rekli da su oni prijateljski narod i da ne žele nikome nikakvo zlo. Posadu čine dva Amerikanca vojnika, naučnici i dva su naša člana obalne straže tamo, od čega jedan poručnik fregate. Rekli su da ne žele da se pravi pometnja od ovog slučaja jer je od objave na portalu to buknulo u sve medije. Ja sam im na to odgovorio da se to ne može zaustavit kad krene i da su na vrijeme ljude obavijestili o svojoj prisutnosti, sve bi bilo ok”, kaže Darko Kunac Bigava za Morski.

 • “Rekao sam im da nisam pirat iz Somalije”

  “Najprije su zahtijevali da im se vrati uređaj, ali sam im onda rekao da sam ja hrvatski građanin i da nisam pirat iz Somalije i da sa mnom tako ne mogu razgovarati. Tada su mi rekli da sam tvrd pregovarač pa su pristali odraditi primopredaju na ovakav, pošten način. Pitali su me i kako ja znam da se uređaj može aktivirati, pošto sam vidio sonde na njemu. Onda sam im na to odgovorio da danas svi imaju internet i YouTube”, kaže Kunac koji je ovim zaključio svoj dio neobične priče o pronađenom misterioznom uređaju za koji i dalje nema službene potvrde o čemu se radi.

  Podsjetimo, uređaj su jučer iz mora kod Mljeta izvukli ribari nakon što im je pokidao mreže. Jutro se saznalo da je uređaj stigao iz NASA-e, ali čemu je služio, još nije poznato.

  Vezano | Ribar iz Hrvatske izvukao uređaj NASA-e: “Ne dam ga dok ne plate štetu!” (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,