Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šuker napao novinara Indexa, istrgnuo mu mobitel i zabranio ulaz na press konferenciju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Čelnici HNS-a nastavljaju s nasiljem prema novinarima. Uz pomoć zaštitara Sokol Marića spriječili su Indexove reportere da uđu na press konferenciju HNS-a i njihove privatne navijačke udruge Uvijek vjerni.

Indexovi reporteri Dario Dalmacija, Dea Redžić i Zvonko Alač došli su u prostorije HNS-a u zagrebačkom Hiltonu kako bi prenijeli događaje s javne press konferencije i izvijestili čitatelje kao što to čine već više od deset godina.

Po prvi put novinari su spriječeni na putu do svog radnog mjesta. Zaustavio ih je zaštitar Sokol Marića, nakon što mu kazali ime redakcije za koju rade. Indexovim novinarima fizički je zapriječio ulaz u dvoranu iz koje je u međuvremenu izašao glasnogovornik Tomislav Pacak. Urednici Indexa Dei Redžić objasnio je da nema pravo ući na press konferenciju jer to “nije javni događaj, već presica HNS-a“. Pozivao se na novinarski Kodeks časti, iako novinare Indexa nikada nije prijavio nadležnom novinarskom društvu.

Glasnogovornik Pacak je novinarima Indexa kazao da svoj reporterski posao mogu obavljati – tipkajući iz redakcije te da je pozivanje Indexa na ustavno pravo na rad obična floskula.

HNS se jednako tako može pozivati na ustavne odredbe o nepozivanju na neprijateljstvo“, kazao je Pacak.

Cijeli razgovor između Indexove urednice sporta i glasnogovornika HNS-a svojim mobitelom neskriveno je snimao novinar Alač, kao i kolega Dalmacija koji je držao upaljenu kameru.

U tom momentu u pratnji zaštitara Sokol Marića i HNS-ovog povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka Indexovim novinarima s leđa prilazi Davor Šuker.

Predsjednik HNS-a tada je također s leđa Zvonku Alaču iz ruke istrgnuo njegov mobitel i produžio prema dvorani. Naše kolege krenuli su za njim, a Alač je od najvišeg dužnosnika Saveza tražio da mu mobitel vrati, na što se Šuker bez riječi oglušio. Ušao je u dvoranu, a novinarima Indexa mobitel nije vratio. Ulaz im je opet zapriječio zaštitar. Nakon par minuta iz dvorane je izašao Cvrk i vratio oteti mobitel. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,