Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Split blokiran zbog bjekstva optuženog za ubistvo trudne djevojke

Preuzmite sliku

Policija je danas blokirala Split nakon što je pobjegao pritvorenik Branimir Čaleta, kojem je u Županijskom sudu počelo suđenje za ubistvo trudne djevojke, Ukrajinke Ane Kitajeve.

Čaleta je pobjegao pravosudnoj policiji sa lisicama na rukama kada su ga sa suda vodili prema službenom kombiju kojim je trebalo da bude vraćen u zatvor na Bilicama.

U znak upozorenja pravosudni policajci su pucali u vazduh, ali im je Čaleta pobjegao, prenose hrvatski mediji.

Policija je potvrdila da je u 12.10 u splitskoj Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca pobjegao, zbog čega “policija preduzima mjere traganja”.

Policija je zamolila građane da se ako uoče muškarca koji odgovara opisu Čalete jave na dežurne brojeve.

Izlazi iz Splita su blokirani, policija zaustavlja i provjerava sva vozila, a obimna potraga proširena je na šire splitsko područje, prema Trogiru, Omišu i Dugopolju pa na saobraćajnicama nastaju gužve.

Portal “Dalmacija danas” objavio je nezvanične informacije da za Čaletom, osim uniformisanih policajca, tragaju i oni u civilu i da im pomažu svi raspoloživi psi, a zavisno od dojava građana, u gradu se pretražuju kvartovi.

Čaletin advokat Hrvoje Krišto rekao je večeras da se nije čuo sa branjenikom, kao i da ništa nije upućivalo na bjekstvo.

“Iskreno, iznenađen sam… Nadam se da će ga policija pronaći, sprovesti u istražni zatvor gdje je boravio od 5. jula prošle godine i da ćemo nastaviti s postupkom kako treba”, rekao je Krišto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,