Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Spisak predali policiji: Smrt djevojčice koja je preminula od ekstazija pokrenula borbu roditelja protiv narko dilera

Nakon tragične smrti 15-godišnje djevojčice koja je na kućnoj proslavi uzela drogu ekstazi, građani Aranđelovca napravili su spisak dilera drogom u tom gradu.

Nakon tragične smrti 15-godišnje djevojčice građani krenuli u borbu protiv narko dilera

Smrt djevojčice bila je okidač da građani, među kojima je najviše roditelja, krenu u borbu protiv narko dilera.

Oni su spisak imena onih koji dilaju drogu u Aranđelovcu i registarskih oznaka njihovih vozila predali nadležnima, ali kako kažu, za sada se ništa ne dešava i odlučili su da se uhvate u koštac sa ovim problemom i da zaštite svoju djecu od droge i dilera drogom.

Građani Aranđelovca prošetali su glavnom gradskom ulicom u znak protesta zbog učestale prodaje narkotika u ovom gradu.

Oni su nosili parole: “Droga je smrt” i poručili su: “Roditelji ne okrećite glavu, razgovarajte s djecom”.

Podsjetimo, ekstazi je ovog ljeta za samo nekoliko dana odnio čak četiri mlada života u Srbiji.

Neki izvori kažu kako je u pitanju bio ekstazi iz Kine koji se pojavio u posljednje vrijeme. Svako različito reaguje na njega – kaže izvor Kurira, koji je dobro upoznat sa situacijom oko smrti Sofije S. u Aranđelovcu.

Povodom njene smrti uhapšen je Nikola B. (21) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnja da je donio drogu na zabavu. Prema saopštenju policije, Nikola je na zabavu donio sedam ovih tableta, od kojih je Sofija uzela jednu.

– Sofijini roditelji vlasnici su salona namještaja u Aranđelovcu i sve su stekli svojim radom. Ona je te večeri ekstazi probala iz čiste radoznalosti i vjerovatno prvi put u životu pošto je društvo oko nje koristilo. Priča se da je ekstazi iz Kine pet puta jači od nekadašnjeg domaćeg i da po nečiji organizam momentalno kobno djeluje. Ona je uzela jednu tabletu – kažu sagovornici.

Vijest o Sofijinoj preranoj smrti zavila je u crno njenu porodicu, a otac Boris kaže da je ona otišla sa društvom na zabavu u kuću kod drugara.

– Na zabavi se pojavio taj momak, koji je donio tablete ekstazija. Svi su uzeli. Ali moja ćerka je uzela jednu. Pozlilo joj je, pa su je doveli kući. Bila je svjesna. Odveli smo je u bolnicu, odakle je prebačena na VMA u Beograd. Ali, nije se probudila. Bila je na aparatima. Neizmjerno smo zahvalni ljekarima sa neurologije i toksikologije sa VMA, koji su sve učinili da je spasu – ispričao je potreseni otac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,