Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Smještaj pored najboljih plaža: Ovu su cijene smještaja za ljetovanje u Hrvatskoj

Preuzmite sliku

Prilikom ulaska u Hrvatsku, turisti, između ostalog, treba da prilože i dokaz o obezbijeđenom smještaju.

Ovo su su cijene iznajmljivanja apartmana tokom sezone u blizini nekih od najljepših i najpoznatijih plaža, piše Nova.rs.

Zlatni rat – Bol

Svjetska turistička platforma Big 7 Travel je na vrh liste 50 najljepših plaža svijeta 2019. stavila Zlatni rat u Bolu na Braču. Smještaj u Bolu preko sajta Airbnb može da se nađe u sezoni, po cijeni od 44 eura za noć u dvokrevetnoj sobi, pa do 129 eura za cijeli apartman u koji staje petoro ljudi.

Rajska plaža – Lopar

U mjestu Lopar na ostrvu Rab, skriva se pravi dragulj, pješčana Rajska plaža dugačka gotovo kilometar i po. Zbog kvaliteta životne sredine i čistoće, plaži je dodijeljena Plava zastava, a obala je idealna za ljude koji vole da uživaju u prirodnim ljepotama, bez kafića, sportskih terena… U Loparu se u julu može naći apartman za četvero od 40 eura po noćenju, ali mnogo više je fensi apartmana i vila u kojima noć košta skoro 200 eura. Prosječna cijena smještaja na dnevnom nivou je nešto više od 110 eura.

Saharun – Dugi otok

Na sjevernom dijelu ostrva Dugi otok nalazi se prelijepa pješčana plaža, okružena borovom šumom koja danju izgleda kao egzotični raj sa svojim kristalnim morem, a u večernjim satima postaje mjesto za zabavu. U ovim krajevima cijene smještaja variraju od 18 eura (soba za četvero) do čak 500 eura (luksuzna vila sa tri spavaće sobe i bazenom).

Slanica – Murter 

Slanica se nalazi na ostrvu Murter i važi za veoma popularnu turističku destinaciju zbog plitkog nivoa mora. Prosječna cijena smještaja u okolini je 114 eura po noćenju u sezoni, a najjeftinija varijanta koju smo našli je apartman za dvoje za 58 eura.

Saplunara – Mljet

Saplunara je divna pješčana laguna na jugoistočnom dijelu Mljeta, najzelenijeg hrvatskog ostrva. Nalazi se u neposrednoj blizini Dubrovnika, Korčule, Elafitskih ostrva, a od poluostrva Pelješca ga dijeli Mljetski kanal. Kada je u pitanju ljetovanje na Mljetu, najpovoljniji su bungalovi koji se u julu mogu iznajmiti za 47-48 eura dnevno. Kad je riječ o drugačijem smještaju, prosječna cijena je 85 eura.

Zrće – Pag

Zrće je najpoznatija plaža na Pagu, ali i na cijelom Jadranu kao „hrvatska Ibica“. Pristojan smještaj u studiju za dvoje može se u sezoni naći za 50-60 eura po noćenju, a ako idete u društvu – u opticaju su sjajne kuće uz more koje se mogu iznajmiti za 120-130 eura (a u njima može da noći 6-7 ljudi).

Kraljičina plaža – Nin

Najduža i najpoznatija od ninskih plaža, tri kilometara duga, pješčana Kraljičina plaža uz koju se vezuju legende i koja se nalazi na listama najljepših u svijetu. Kraljičina plaža u Ninu je na 15 kilometara od Zadra, ali ako tražite smještaj baš u „kraju“ cijene su oko 50 eura po noćenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,