Srijeda, 3. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Situacija ozbiljna: Gradonačelnik Beograda najavio nove mjere

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je vrijeme da se pojačaju kontrole u glavnom gradu Srbije, ali i uvedu nove mjere protiv širenja virusa korona koje će biti oročene na određeni period.

“Sutra je sednica republičkog Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona i verovatno ćemo se složiti da se neke mere moraju uvesti. Kao lekar uvek razmišljam o tome da je neophodno sačuvati zdravlje stanovništva i voditi računa o zdravstvenom sistemu koji mora da funkcioniše, ali kao gradonačelnik sam svestan da nema moderne medicine bez funkcionisanja privrede”, rekao je Radojičić.

On je rekao za Televiziju “Prva” da je epidemiološka situacija vrlo ozbiljna i da svako mora da pokaže ličnu odgovornost.

Ističući da se kroz kažnjavanje i kontrolu podiže svijest ljudi, Radojičić je iznio podatak da su noćas ekipe bile na terenu i obavile 93 kontrole, od toga 60 u ugostiteljskim objektima, te da je njih sedam prekršajno kažnjeno.

“Definitivno je jasno da u ovom trenutku moramo pojačati kažnjavanje bahatih koji svojim ponašanjem ugrožavaju svoje i zdravlje svojih porodica, ali i cele zajednice”, rekao je Radojičić.

On je naveo da je javni prevoz jedna od tačaka koja nosi rizike zareze svuda u svijetu, ali da nije ključna, već da su to žurke, noćni klubovi, mjesta gdje se u zatvorenom prostoru bez maske provodi više vremena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,