Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sedam misterioznih krugova plaše mještane sela kod Čačka: Trava na tom mestu potpuno sagorjela

Preuzmite sliku

Domaćin Drago, u čijem dvorištu su krugovi, plaši se zračenja iz dubine zemlje

Dvorište Draga Labana u selu Trbušani kod Čačka do prije tri godine izgledalo je potpuno normalno. Zelene površine redovno je kosio ručno ili električnom kosilicom, a onda su, kaže, počele da se dešavaju neobjašnjive stvari. Jedan po jedan, ničim izazvani pravili su se krugovi na travi i sada ih u ovom domaćinstvu ima ukupno sedam. Nevjerica je zavladala kod ovog domaćina i komšija, jer nikome nije jasno na osnovu čega je na pojedinim mjestima trava potpuno sagorela i to u kružnom obliku.

– Ovo je prava misterija, ko zna šta je u pitanju i nije nam svejedno. Ovdje živimo preko četrdeset godina i nikad se nešto slično nije desilo. Sve vrijeme sam ravnomjerno kosio dvorište i sve je bilo potpuno normalno do prije nekoliko godina. Krugovi su skoro identične veličine, na tom mjestu kao da je sve sagorjelo, a u sredini se ponovo zeleni trava, kao da ih je neko crtao – izjavio je Laban za RINU.

Ono što pojedinim mještanima ovog čačanskog naselja ipak uvlači strah u kosti na pomisao o neobičnoj pojavi, jeste narodno vjerovanje da krugove na travi mogu da naprave natprirodna bića, tačnije “vile koje noću igraju kolo”. Također, ima i onih koji ovu pojavu izjednačavaju sa naučnom fantastikom i misle da upravo na tim mjestima slijeću letjelice iz svemira. Međutim, domaćin Drago ne haje mnogo za sve ove pretpostavke već za situaciju u svom dvorištu traži logično rješenje.

– Ma kakve vile i igranje kola, pa da bi ovoliko utabale travu morale bi da polome noge igrajući čitavu noć. A, da nam doleti svemirski brod u dvorište valjda bi ga uočili – kaže kroz šalu i osmijeh.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,