Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sami u vozu na minus 3: Vučićev bizarni TV šou poslije priče o atentatu

Preuzmite sliku

“Večeras će se predsjednik obratiti sa ekskluzivne lokacije”, glasila je najava televizije koja najavljuje sve – od atentata do otvaranja fabrika, preko napada na opoziciju i netačnih informacija o protestima. Ponovo se javnost uzburkala zbog navoda o atentatu, a predsednik je u prajmtajmu rekao da je video dopis jedne evropske zemlje u kojem je upozoran da se sprema napad na njega. Prethodnih dana su tabloidi radili ono za šta dobijaju fina sredstva iz budžeta, a sa ekskluzivne lokacije dobili smo poruku: nije nas mnogo briga za atentat, ali je dobro kad se podigne prašina, te da čak i ovo može biti povod da se targetiraju opozicioni aktivisti i političari.

U krupnom kadru, na televiziji Pink tačno u 21 sat, ni minut ranije, ni minut kasnije, započeo je uvod voditeljke intervjua Dušice Spasić sa predsednikom Vučićem. Iako nam je svima djelovalo da smo u magnovenju i da je u pitanju greška, voditeljka čudnog intervjua, pohvalila je našu željeznicu nakon čega se uključio i on: lično, predsjednik Srbije, koji se javio i mašinovođi za kojeg je rekao da ga zna iz Čortanovaca.

Verujem da je većina gledalaca očekivala da Vučić sjedne i počne da upravlja mašinom kojom je prema njegovim riječima prije neki dan išao 183 km na sat, ali umjesto toga poželio je sretan rad i vratio se u stolicu novog voza.

Voditeljka vidno pod tremom i nelagodom, pažljivo je birali riječi kako bi prišla ovoj temi. Sticajem bizarnih okolnost, usred intervjua u jednom trenutku je isključeno i grijanje, pa su predsjednik i Pink voditeljka ostali u hladnom vozu na minus 3.

Odmah je počela priča o atentatu: da li predsjednik ima nove informacije oko toga, je li uplašen i o čemu se zapravo ovde radi. U svom obraćanju, Vučić je rekao da niko zbog toga nije dizao paniku “jer atentat prosto nije lako izvesti”, ali da naše službe rade na tom slučaju i da su raspisali potjernicu za pojedinim licima.

 • Vučić je rekao da je od nadležnih organa 14. januara dobio informaciju, operativna saznanja koja je proslijedila jedna zemlja Evropske unije, gdje ima dosta detalja.

  “Jedna zemlja EU nam je proslijedila operativna saznanja i dala nam mnogo detalja. Ja sam morao da radim i 14., 15., 16. janura… I tada sam se obratio javnosti, ali to nisam pomenuo. Tu su uvezani ljudi sa imenom i prezimenom iz više zemalja. Ni za koga od njih nisam čuo, niti sam ikoga od njih video. Nadležni organi preduzimaju sve mjere da se tako nešto spriječi. Rade i imaju sve podatke. Ta zemlja EU bila je veoma korektna i fer, razgovarali su sa našima, koji se trude i rade, raspisali su potjernice za određenim licima, a za nekima se traga”, rekao je Vučić građani koji su očekivali prst krivice ka nekome, ali to nismo sinoć dobili.

  Prst krivice dobili smo od ministra Vulina, koji je istakao da je vođa kavačkog klana, Radoje Zvicer planirao ubistvo predsjednika Srbije i istakao da će MUP sve učiniti da se do kraja istraži ovaj slučaj i spriječi atentat na predsjednika.

 • To nije bio jedini prst krivice koji je uperen ovih dana. Policija i istraga će utvrditi da li je bilo opasnosti i nikako ne treba olako shvatati ove prijetnje, pogotovo što naša zemlja ima teret prošlosti kada je reč o atentatima, ali šta je sa prstom krivice koji su provladini tabloidi uputili opozicijii.

  List “Objektiv”, koji je blizak vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, objavio je naslovnu stranu gde je ključan tekst o pokušaju atentata na predsjednika, a glavni likovi su Radoje Zvicer, Dragan Đilas, Savo Manojlović i Dragan Šolak.

  Naravno, nigdje nije napisano da oni spremaju akciju (izuzev Zvicera), ali naslov “Vučić mora pasti prije izbora” u kombinaciji sa opozicijom i aktivistima ne ostavlja ništa drugo do utiska da je još jednom riječ o čistom političkom obračunu koji može imati velike posljedice.

  Potpuno je neprofesionalno, degutantno i opasno da ukoliko zaista postoji opasnost, a to ponavljamo, niko ne smije da isključi kao mogućnost, predsjednik ne izađe i ne kaže ko to njega želi da ukloni. Koji su motivi, gde su nalogodavci i šta su interesi da se to uradi. Umjesto toga dobili smo mlaku izjavu predsednika koji je glavni čin u ovoj drami ostavio tabloidima koji moraju da shvate da od ove drame mogu da naprave tragediju ili barem da nas podsjete one poznate basne o vuku i ovci. (Nova.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,