Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

S lažnom diplomom skoro postao direktor škole: Otkrili ga, pobjegao u Njemačku

Preuzmite sliku

Jedna od novije otkrivenih lažnih diploma u hrvatskim školama ona je “profesora” iz Križevaca.

Podravski piše kako je riječ o Saši Đuriću koji je radio kao profesor stručne grupe predmeta u križevačkoj Srednjoj školi Ivan Seljanec.

Skoro postao ravnatelj. Kad je otkriven, pobjegao je u Njemačku

No Đurić s lažnom diplomom nije bio samo profesor u srednjoj školi.

Bio je i zamjenik ravnateljici i aktualnoj v. d. škole Gordani Juran Ratković te se planirao čak kandidirati i za mjesto ravnatelja.

Kako doznaje Podravski, on više tamo ne radi, a po svemu sudeći dao je otkaz u jeku otkrivanja lažnih diploma. Đurđić je u međuvremenu otišao u Njemačku. Isprva nije htio sam otići, no kad su mu rekli što ga očekuje, jer se otkrilo da mu je diploma lažna, ipak je pokleknuo.

Supruga na EU listi

Da stvar bude zanimljivija, radi se o suprugu Milice Đurđić, bliske bivšem gradonačelniku Branku Hrgu koja je na HDS-ovoj listi za skorašnje izbore za EU parlament.

Zanimljivo, na predstavljanju liste za EU parlament u Koprivnici sredinom travnja rekla je:”Trebamo se zalagati za jedinstvenu socijalnu politiku, a ne da nam građani žive od socijalne pomoći ili odlaze iz Hrvatske”.

Supruga, međutim, očito nije mogla spriječiti u tome da ode iz države.

Nitko nije sumnjao

Ministarstvo znanosti i obrazovanja proteklih je dana pronašlo još tri lažne diplome i dvije svjedodžbe diljem države, a ona križevačkog profesora je među njima.

U školi nitko nije sumnjao da Đurić ima lažnu diplomu. O svemu se za Podravski oglasila i ravnateljica škole.

“Poštovani, škola je u ovom postupku učinila sve što je trebalo pravno učiniti odmah nakon što smo dobili informaciju. Kolega je odlučio dati otkaz. Ja nisam nikom ništa uvjetovala. Nemam namjeru nikome suditi niti komentirati jer ne želim pretpostavljati. Očekujem da institucije rade svoj posao. Također smatram da bi bilo fer da se ovakve provjere naprave u svim vrstama ustanova, institucija i državnih poduzeća u kojima to još nije učinjeno “, poručila je v.d. ravnateljica škole Gordana Juran Ratković. (Buka.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje