Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvo svjedočenje curice koju je oteo Malčanski berberin: ‘Bila je jaka, a on se crvenio, valjda od bijesa’

Preuzmite sliku

Na pitanje kakvu kaznu bi Jovanović trebao dobiti, majka je rekla – ‘da ne vidi bijelog dana’. I otac curice je priznao kako mu je bilo teško na današnjem suđenju jer je prvi put saznao neke stvari

Ona nije bila u sudnici već u posebnoj prostoriji, a mi smo bili u sudnici. Nama nije govorila sve detalje i sad smo prvi put čuli neke stvari. Drago nam je što je rekla sve sudu, iako nam je bilo grozno slušati što joj se sve dogodilo. Još je jednom dokazala da je lavica, ovim riječima nakon današnjeg suđenja Ninoslavu Jovanoviću govorila je A.K., majka djevojčice za čiju je otmicu i zlostavljanje optužen, piše Blic.

– Sve je istinito ispričala, svaki detalj je opisala… Hrabro je to podnijela, tako nešto nije se očekivalo. Rekla je da joj je kamen pao sa srca, a bilo je tu i suza. 

Za Jovanovića, poznatijeg pod nadimkom ‘Jezivi brico’, majka curice kazala je da je bio crven u licu.

– Vidjela sam samo da je bio crven, vjerojatno od bijesa, ne znam šta je s tim čovjekom. Mi smo jedva izdržali njegovo prisutstvo – izjavila je majka.

Na pitanje kakvu kaznu bi Jovanović trebao dobiti, majka je rekla – ‘da ne vidi bijelog dana’.

Tata djevojčice: Jaka je za svoje godine

I otac curice je priznao kako mu je bilo teško na današnjem suđenju jer je prvi put saznao neke stvari.

– Nisam mogao slušati njenu priču tako da sam poslije nekih pola sata napustio sudnicu – rekao je R.K.

Bio je, kako kaže, nervozan, ali i prezadovoljan zbog izjave svoje kćeri i kako se ona držala.

– Ovaj dan je bio puno teži za moju kćer, ali se ona izborila s tim. Dva i pol sata je trajao razgovor sa sucem i ja sam prezadovoljan što se tiče njene izjave. Dokazala je da je jaka za svoje godine – ispričao je otac curice dodavši kako očekuje da ‘jezivi brico’ dobije doživotnu kaznu zatvora.

‘Silujem iz osvete, ne kajem se’: Suđenje pedofilu iz Srbije

Ninoslav Jovanović (48), u medijima poznat kao Malčanski berberin odnosno Jezivi brico u julu ove godine je priveden Višem sudu u Nišu gdje je započelo njegovo suđenje za otmicu djevojčicu.

Suđenje Jovanoviću zatvoreno je za javnost.  Za ovo suđenje postoji velik interes javnosti jer je slučaj otmice djevojčice bio jedan od najpraćenijih događaja u medijima širom Srbije.

Majka ga šišala i tukla, a djeca maltretirala: ‘Silujem iz osvete’

Ninoslav Jovanović, osuđivani kriminalac i otmičar Monike Karimanović (12) pričao je s novinarima Kurira još u martu prošle godine, pet mjeseci nakon što je izašao iz zatvora u kojem je bio jer je seksualno uznemiravao žene preko Facebooka.

Ta njegova ispovijest tada nije objavljena jer je u u njoj iznio jezive stavove koje, kako je pisao Kurir, ‘normalan čovjek ne može zamisliti’.

On se ne kaje za zločine koje je počinio‘, piše Kurir kojem se monstrum povjerio kako ‘žrtve ne bira nasumično’.

Samo nekoliko dana nakon izlaska na slobodu Jovanović je za srpski medij rekao kako se ‘ne osjeća krivim zbog svojih nedjela’. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje