Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pronađene onesviještene: Nikolina Pišek i njena kćerka otrovale se ugljen-monoksidom

Preuzmite sliku

Voditeljica Nikolina Pišek i njena kćerka Una doživjele su nezgodu u noći između subote i nedjelje.

Naime, u kući gdje Pišek živi sa suprugom Vidojem Ristovićem, pukla je cijev od gasa koji obezbjeđuje grijanje čitave zgrade, te su se ona i kćerka Una otrovale ugljen-monoksidom, prenosi “Blic”.

-Sve se desilo u noći između subote na nedjelju. Nikolina se oko dvadeset sati čula sa Vidojem, koji je zbog posla morao da dođe u Beograd. Tada mu je rekla da je sa kćerkom došla iz grada i da će zajedno da gledaju film i odmaraju. Potom je pozvala supruga oko jedan sat uveče i rekla kako njihovak kćerka Una povraća i ima jaku glavobolju. Tada mu je rekla da se ni ona ne osjeća najbolje. Vidoje je savjetovao da odmah krenu kod doktora, što je Nikolina poslušala – otkriva izvor blizak voditeljici za pomenuti medij i dodaje:

-Kada ju je suprug pozvao nekoliko minuta kasnije, Nikolina se nije javljala. Vidoje je odmah pozvao nekoliko prijatelja kako bi otišli do njihove kuće i proverili šta se dešava sa Unom i Nikolinom. Međutim, prijatelji kada su stigli ispred kuće, čuli su samo kako psi laju, ali niko nije otvarao vrata. Nakon toga su razvalili ista i vidjeli Nikolinu koja je bila u nesvjesnom stanju na podu, dok je kćerka ležala u krevetu isto u nesvjesnom stanju. Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a čim su došli na lice mjesta shvatili su da je cijev koja je pukla usljed građevinskih radova izazvala trovanje gasom. Vozilom Hitne pomoći prebačene su u bolnicu. Nikolina je tek danas puštena iz bolnice, dok se kćerka i dalje nalazi na dječijoj klinici. Vatrogasci su izmjerili da je u kući u tom trenutku bila sedam puta već doza plina od one koja je dozvoljena – rekao je izvor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje