Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznata imena šest uhapšenih Hrvata zbog tuče u Beogradu

Preuzmite sliku

Šest hrvatskih državljana iz Splita učestvovalo je u neredima na utakmici Partizan – Crvena zvezda u srijedu u Beogradu.

Kako je objavio Jutarnji list, radi s o Ivanu Miškoviću, Stjepanu Mihoviloviću, Hrvoju Bakoviću, Jakovu Podrugu, Anti Firiću i Damiru Tovaroviću. Predsjednik Srbije poručio je da će oni koji su nerede izazvali odgovarati za to.

Svi oni učestvovali su u žestokom sukobu navijača Partizana na stadionu tokom utakmice.

Kako je objavio Jutarnji list, od svih njih najteže je prošao Ante Firić (26).

Na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu potvrdili su da je Firić kod njih hospitalizovan sa kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i povredom šake.

Demantovali su da je uboden nožem u leđa i reanimiran, kako su javljali mediji.

Na Facebook stranici navijači Partizana objavili su Firićevu ličnu kartu.

Damiru Tovaroviću dijagnostifikovani su nagnječenje mozga i lom gornje vilice. Kako javljaju mediji, na VMA je pregledan i drugi hrvatski državljanin, ali je on nakon pregleda išetao iz bolnice i nestao.

Stjepanu Mihoviloviću slomljen je nos. Jakov Podrug, koliko je poznato, prošao je s lakšim povredama.

Prema dostupnim informacijama, niko od šestorice uhapšenih Splićana nije povezan s navijačkim grupama, niti su članovi Torcide, ali se povezuju sa određenim krugovima iz kriminalnog miljea, prenosi Jutarnji list

Srbijanska policija je prije, tokom i nakon vječitog derbija privela 26 osoba i radi na identifikaciji svih učesnika tuče tokom utakmice, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vučić: Ne znam šta su u Beogradu radili huligani iz Hrvatske

Predsjednik Srbije rekao je da “ne zna šta su na tribinama radili huligani i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i drugih zemalja, ali da svakako nisu došli da gledaju već da učestvuju u izazivanju nasilja i da će zbog toga odgovarati”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje