Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet ubice djevojčice: Bio je dio grupe koja je pljačala pošte i automat klubove u Hrvatskoj

Preuzmite sliku

Kako saznajemo, Goran Knežević bježao je u BMW-u njemačkih registracija, nakon što je sjekirom ubio dijete i ranio ženu. Policiji je poznat po pljačkama pošti i automat klubova. Bio je i u zatvoru

G.K. (43) upao je u kuću bivše partnerice na Kozari putu na Žitnjaku i napao je nju i dijete sjekirom. Žena je u teškom stanju u bolnici, a jednoipolgodišnja curica je preminula. G.K. je nakon napada pobjegao autom. Kako smo saznali, lovili su ga, a on je stao kod obilaznice u Buzinu, izašao iz automobila, preskočio ogradu i počeo trčati. Tada je na njega naletio auto slovenskih registracija i usmrtio ga. Kako smo doznali, G.K. je poznat policiji, a bio je i u zatvoru zbog pljačke.

Vezano | Upao u kuću bivše, sjekirom ozlijedio nju i dijete: Curica umrla u bolnici, napadač poginuo

Bio je dio peteročlane skupine koja je opljačkala dvije pošte i pet automat-klubova. Ukupno su iz tih pljački uzeli milion kuna, a u nekim pljačkama koristili su i pištolje. Novac i oružje nikad nisu pronađeni.
G.K. je državljanin BiH čija je porodica u Hrvatsku Dubicu došla iz Žepča. Otac mu je bio predsjednik općinske podružnice HSP-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,