Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policijska aukcija: “Kupio sam pet mobitela, tablet i novčanik za mizernu cifru. Sve to vrijedi puno više”

Preuzmite sliku

Iako se ovaj tip prodaje zove aukcija, nije riječ o aukciji, odnosno nadmetanju kupaca s višim iznosima.

Najbolji artikli s javne aukcije koju je u petak na Putu Murvice u svome dvorištu organizovala Policijska uprava zadarska, piše 057info.

Riječ je o izgubljenim i pronađenim stvarima za koje se nije javio vlasnik. Nakon određenog roka stavljaju se na aukciju, pa tako ovi predmeti u nalaznom uredu stoje nešto više od godinu dana. Dražbu organizujemo svake godinu ili dvije, ovisno o broju predmeta.

Danas imamo 17 bicikala, dosta novčanika, preko 20 mobitela, nekoliko invalidskih kolica, te dva vanbrodska motora – rekla je za 057info Marinka Čulina, voditeljica pisarnice PU zadarske u sklopu koje se nalazi nalazni ured.

Prema cijenama koje je odredilo povjerenstvo, mobiteli, najčešće stariji i oštećeni modeli, mogli su se kupiti već za 10 kuna (oko 2,60 KM), dok je najveća cifra na aukciji bila 3.000 kuna (oko 778 KM), koliko je koštao vanbrodski motor.

Iako se ovaj tip prodaje zove aukcija, nije riječ o aukciji, odnosno nadmetanju kupaca s višim iznosima. Prodaja ide po sistemu “ko prvi – njegovo” pa su najbolje prošli ranoranioci.

– Došao sam 5-10 minuta ranije i uspio kupiti pet mobitela, jedan tablet i jedan novčanik. Sveukupno me došlo 195 kuna (oko 50 KM), a vrijedi puno više, u dijelovima sigurno oko 1000 kuna (oko 259 KM) – rekao je jedan od kupaca.

Neki građani ipak su ostali kratkih rukava, pa nisu bili zadovoljni kao i on, komentarišući kako se s trosatne aukcije odmah “pokupilo sve što je valjalo”. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje