Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Policija najavila prijave protiv 15 osoba, uzvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni”

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su u petak u Kninu, tokom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije “Oluja”, svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja, saopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako javlja Hina, prema snimcima koje su objavili mediji u jednom slučaju je nekadašnji zapovjednik 9. bojne HOS-a Marko Skejo (na naslovnoj fotografiji) na Trgu Ante Starčevića ispred spomenika “Oluja 95” u Kninu postrojio svoje suborce nakon čega su tri puta uzviknuli pozdrav “Za dom spremni”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,