Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pokradeno obezbjeđenje koje brine o sigurnosti porodice Grabar-Kitarović

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske potvrdilo je kako je pokradeno obezbjeđenje koje se brine o sigurnosti članova porodice predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te da je izrečena disciplinska mjera koja odgovara “težini počinjene povrede”, izvijestili su u danas u središnjim informativnim emisijama HRT i Nova TV.

“Obavještavamo Vas da je provalom u službeno vozilo od strane nepoznatog počinitelja otuđen dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora. Proveden je postupak za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za povredu službene dužnosti, te je izrečena disciplinska mjera koja odgovara težini počinjene povrede”, saopćeno je iz MUP-a, a prenosi Nova TV.

Podsjetili su i kako nadležni Disciplinski sud još uvijek nije donio odluku o kazni u slučaju suspendiranih policijskih službenika koji su, zbog prijetnji, čuvali bivšeg državnog tužioca Dinka Cvitana.

Nedavno su suspendirani policajci koji su čuvali Cvitana jer su im ukradeni pištolji, lični dokumenti i značka jednog od policajaca kada su otišli u trgovinu. Oni još uvijek čekaju odluku nadležnog Disciplinskog suda, prenosi Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje