Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Podgorica: Nizamska džamija i sebilj u Tuzima u bojama Turske

Preuzmite sliku

Nizamska džamija u Tuzima, kao i sebilj u istoimenoj podgoričkoj gradskoj opštini sinoć su bili u bojama zastave Turske, u znak solidarnosti sa turskim narodom povodom nedavnog terorističkog napada u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Na takav korak odlučili su se članovi džemata Nizamske džamije i nevladina organizacija „Šeher Tuzi“, koji su nakon jacije namaza postavili projektor, koji je zastavu Republike Turske preslikao na zidove Nizamske džamije. Takođe, boje turske zastave bile su vidljive i na sebilju, u centru Tuzi.

Želimo da pokažemo svijetu da je svaki život isti, bez obzira na naciju i vjeru, da su sve žrtve ljudi, bile one u Istanbulu, Londonu, Parizu, Damasku ili Palestini. Ovih dana saosjećmo sa cijelim turskim narodom, sa svih 80 miliona stanovnika. Iako smo daleko, naša srca su blizu. Znajte da niste zaboravljeni, svakodnevno ste u našim dovama i mislima, mi smo jedan narod, jedno tijelo“, saopšteno je iz nevladine organizacie „Šeher Tuzi“.

U terorističkom napadu na aerodromu “Ataturk” u Istanbulu 28. juna, poginula je 43 osoba, dok je 238 povrijeđeno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,