Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Plenković kaže da je zahvaljujući ‘Oluji’ omogućeno oslobađanje većeg dijela BiH

Preuzmite sliku

Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, kazavši kako je zahvaljujući Oluji, oslobođen najveći dio okupiranih područja Hrvatske te omogućen prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine.

Slaveći Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, Hrvatska s ponosom obilježava 24. godišnjicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja. Tog je 5. avgusta 1995. u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske vraćen najveći dio okupiranih hrvatskih teritorija, što je donijelo slobodu i mir domovini.

Uz požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja, umijeće zapovjednika Hrvatske vojske i policije, slogu hrvatskog naroda i državničku mudrost prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, u svega četiri dana oslobođen je najveći dio okupiranih područja Hrvatske. Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine, napisao je hrvatski premijer, prenosi Hina.

– Danas u uređenoj Hrvatskoj, koja će u prvoj polovici 2020. godine predsjedati Evropskom unijom, s ponosom i posebnim pijetetom prisjećamo se svakoga života i svake žrtve utkane za slobodu Hrvatske koji su trajni podsjetnik i putokaz u izgradnji još uređenijeg i naprednijeg društva – poručio je Plenković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje