Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otac nestalog Splićanina potvrdio: Na snimcima je moj sin

Preuzmite sliku

Nakon što su se na srbijanskim portalima pojavili snimci na kojima je navodno nestali Splićanin Matej Periš, njegov otac Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju je potvrdio da je to zaista njegov sin na snimcima.

“Mogu potvrditi da je na objavljenim snimcima uistinu moj sin i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno”, rekao je otac mladića.

“Kada sam dolazio u Beograd imao sam loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi,a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao”, rekao je Periš.

Podsjetimo, Matej Periš, mladić iz Splita, posljednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu. U potragu za njim su se uključile i srbijanske vaterpolo legende.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči i kosu. (Slobodna Dalmacija)

Vezano | Snimak Mateja Periša? Mladić trči niz ulicu, pokušava da zaustavi taksi, pa pliva u ledenoj Savi

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje