Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Snimak Mateja Periša? Mladić trči niz ulicu, pokušava da zaustavi taksi, pa pliva u ledenoj Savi

Preuzmite sliku

Matej Periš  je nestao u noći između 30. i 31. decembra. Kako navode mediji u Srbiji mladić koji je snimljen kako trči ulicama okolo, zaustavlja taksi, a potom pliva u Savi je upravo nestali Splićanin, iako zvanične potvrde nema. 

Srbijanski tabloidi objavili su na svojim internet stranicama snimke sa sigurnosnih kamera iz beogradske četvrti Savamala, a na kojima se iz nekoliko različitih uglova navodno vidi nestali Splićanin Matej Periš. Takođe, objavljen je i snimak za koji tvrde da se na njemu vidi Matej kako pliva Savom.

Snimci su autorski zaštićeni, a svaki kadar je potpisan tvrdnjom da se na njoj nalazi Matej. U prvim minutima snimka vidi se kako mladić trči po ulicama, kao i trenutak kada zaustavlja taksi vozilo. Poslije kraćeg razgovora on nastavlja da trči, a vozilo produžava.

  • U posljednjim minutima snimka vidi se kako mladić u istoj garderobi i obući kao na prethodnom snimku, trči ka pristaništu i silazi niz stepenice ka vodi. Međutim, ne vidi se trenutak kada je navodno ušao u vodu, a već slijedećeg trenutka druga kamera pokazuje kako u vodi neko navodno pliva.

    Mediji tvrde da je riječ o nestalom Splićaninu, ali se još uvijek nije zvanično niko oglasio i potvrdio da je u pitanju nestali Matej.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje